Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Výborné TV TIPY na týždeň: Rodičia, pozor! Nezabudnite na svoje ratolesti

(Zdroj: csfd.cz)

Ďalší týždeň vám zase prinesie kvalitnú filmovú energiu v podobe bohatej ponuky. Záver však musí patriť deťom, ktoré oslavujú svoj sviatok a podľa toho sa zariadili aj televízie.

PONDELOK 20:35 Joj Plus -Pelé: Zrodenie legendy

Pelé. Meno známe po celom svete, športová legenda, ktorá zmenila futbal raz navždy, národný hrdina, na ktorého bedrách spočívali sny i nádeje celej krajiny. Skôr než sa však stal ikonou, bol dieťaťom pochádzajúcim zo slumov brazílskeho Sao Paula, tak chudobným, že si nemohol dovoliť ani futbalovú loptu. Film zachytáva jeho raketový vzostup - od drhnutia podláh v snahe zaopatriť rodinu cez zdokonaľovanie úchvatného štýlu hry v uliciach až po účasť na majstrovstvách sveta vo Švédsku, kde v sedemnástich rokoch strelil víťazný gól a Brazília vďaka nemu po prvýkrát vyhrala - a oživuje najväčší športový príbeh dvadsiateho storočia.

UTOROK 20:00 ČT2 -Poslední útěk Jeronýma Pražského

Pre režiséra Lubomíra Hlavsa je celkom typické, že jeho filmy nie sú historickou rekonštrukciou, ale skôr používa určitú mieru fabulácie a zveličenia. Aj tu viac ako ohistorické fakty ide hlavne o posolstvo, ktoré síce Jeroným Pražský hlása spoločne so svojím priateľom Jánom Husom, ale predsa len inak, pretože je od Husa povahovo veľmi odlišný. Kým Majster Ján Hus je pre väčšinu ľudí akousi nedostižnou ikonou, Jeroným akoby skôr patril do súčasnosti. Je viac mužom "z mäsa a kostí". Napríklad priznáva, že celý život zápasí so strachom, že má sklony k prudkej vznietlivosti a dokonca aj k násiliu.

STREDA 20:00 HBO -451 stupňov Fahrenheita

Moderná adaptácia klasického románu Raya Bradburyho, ktorý vykresľuje svet budúcnosti, v ktorom médiá vymývajú ľuďom mozgy, história je prepísaná a "hasiči" pália knihy. Jordan stvárňuje mladého požiarnika Guya Montagu, ktorý sa potýka s rolou dozorného orgánu aj so svojím mentorom, kapitánom Beattym, a rozhodne sa opustiť svet, ktorý pozná, aby v sebe znovu našiel stratenú ľudskosť. Sofia Boutellová sa predstavuje ako informátorka Clarisse, zmietaná medzi protichodnými záujmami Montagu a Beattyho. Lilly Singhová hrá bulvárnu novinárku menom Raven, poverenou šírením propagandy a vysielaním razií, počas ktorých hasiči likvidujú všetky knihy.

ŠTVRTOK 20:15 Joj Cinema -Posadnutosť červenou

V jednej oblasti južnej Kalifornie sa objaví väzeň na úteku. Vyžíva sa v zoznamovaní s atraktívnymi červenovláskami. Slobodnej matke Caroline, mimochodom, tiež ryšavke, sa podarí kariéra účtovníčky. Je príťažlivá, nemá však záujem o známosť s novými mužmi. Jej dcéra, blonďavá Issime, ju však povzbudzuje, aby si našla vzťah, a tak vyskúša internetovú zoznamku. Zoznámi sa so sympatickým Gavinom, ktorý vyzerá mimoriadne dobre a zjavne je aj bohatý.

PIATOK 20:30 Markíza -Balerína

Film rozpráva príbeh Felicie, mladého osirelého dievčaťa, ktorej najväčšou vášňou je tanec. S pomocou svojho najlepšieho priateľa Victora sa jej podarí utiecť zo sirotinca a vydať sa na dlhú cestu do Paríža, kde na ňu čaká mnoho neľahkých úloh a zaujímavých stretnutí. Balerína je zábavný a dojemný film o priateľstve, sebadôvere a rodinných putách.

SOBOTA 20:35 Joj -Konečne doma

Na našu krásnu modrú planétu dorazili Buvovia, mimozemskí votrelci s chápadlami miesto nožičiek, ktorí doteraz putovali v medzigalaktickom priestore a hľadali pre seba planétu, na ktorej by mohli v kľude a snáď aj v miery žiť. Tú ich pôvodnú zničili nepriatelia Gorgovia, ktorí sa na nich z nejakého dôvodu naštvali a prenasledujú ich naprieč celým vesmírom. Takto ale nezačína film o vojne svetov, ale kúzelná a vtipná animovaná rozprávka Konečne doma.

NEDEĽA 20:35 Joj -Stratené dievča

V deň piateho výročia svadby Nick Dunne nahlasuje, že jeho nádherná žena Amy je nezvestná. Pod tlakom polície a narastajúceho mediálneho šialenstva sa však Nickov obrázok šťastného manželstva začína rozpadať. Jeho klamstvá, výhovorky a podivné správanie nútia každého položiť si znepokojivú otázku - zabil Nick Dunne svoju ženu? Zúfalý manžel organizuje rozsiahle pátracie akcie a snaží sa robiť všetko možné, aby sa jeho žena našla, pokiaľ možno živá.

Viac o téme: Stratené dievčaKonečne domaBalerínaPelé: Zrodenie legendyPosadnutosť červenou451 stupňov FahrenheitaPoslední útěk Jeronýma Pražského
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu