Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Výborné TV TIPY: Čakajú vás jedinečné príbehy, ale aj slávny thriller od majstra

(Zdroj: koláž Telkáč)

Ani v nasledujúcom týždni nebudete mať núdzu o kvalitný televízny program. Na výber máte z viacerých možností. Nenechajte si ujsť zamotané ľudské osudy, boj komiksového hrdinu alebo známe dielo Alfreda Hitchcocka.

PONDELOK Jednotka 20:30 -Jappeloup

Príbeh o legendárnej športovej dvojici, nakrútený podľa skutočných udalostí.Na začiatku osemdesiatych rokov sa Pierre Durand vzdal sľubnej právnickej kariéry a rozhodol sa venovať svojej jedinej vášni - parkúrovému jazdectvu. Celú svoju budúcnosť stavil na jedinú kartu, mladučkého valacha menom Jappeloup.

UTOROK Dajto20:15-Da Vinciho kód

V Paríži bol zavraždený hlavný správca LouvruJacques Sauniére. Ešte než zomrel, stačil okolo seba naznačiť niekoľko symbolov a šifier. Policajný kapitán Bezu Fache povolá na miesto vraždy newyorského univerzitného profesora a uznávaného symbológa Roberta Langdona. O chvíľu dorazí na miesto činu i Sophie Neveuová, ktorá pracuje na dešifrovacom oddelení. Obaja si začínajú uvedomovať, že ich k sebe neprihrala iba zhoda náhod, ale že im Jacques Sauniére chce odovzdať nejaké posolstvo.

Nezabudnuteľný film Vrchní, prchni! TOP 5 faktov, ktoré ste netušili

STREDA Joj Cinema 20:15 -Dom z piesku a hmly

Kathy Nicolová je mladá žena, ktorá sa zúfalo pokúša nájsť nový zmysel života, keď sa vymaní zo závislosti od alkoholu. Vinou úradného omylu, byrokratickej ľahostajnosti, ale sčasti aj jej vlastným zavinením, ju vysťahujú z malého bungalovu. Ocitne sabez strechy nad hlavou a bez pomoci - dom má byť hlboko pod cenu predaný v dražbe.Jej neústupným protivníkom sa stáva muž, ktorý má rovnako ako ona silné dôvody na to, aby dom získal. Narastajúci rozkol medzi nimi napokon vyústi do rodinnej tragédie.

ŠTVRTOK ČT2 22:27 -Smradi

Manželia Marek a Monika sa presťahovali z Prahy na dedinu. Hodlali tu nájsť nielen lepší vzduch pre vlastného syna, trpiaceho ťažkou astmou, ale aj ústretovejšiu klímu pre dvoch starších adoptovaných synov, ktorí nezaprú svoj rómsky pôvod. Sen o slobodnompriestore sa však rýchlo mení, keď postarší sused ichFrantiška obviní z toho, že mu kameňom rozbil čelné sklo na aute.

PIATOK Joj Plus 20:35 -Iron Man

Slávna komiksová postava Iron Man patrí medzi najhýčkanejších superhrdinov združených pod krídlami giganta menom Marvel. Napriek tomu (alebo možno práve preto) sa až teraz mohol pridať k svojim súrodencom Spider Manovi, Fantastickej štvorke a X-Menom, ktorí môžu o sebe s hrdosťou vyhlasovať, že o nich natočili film. Nečakajte však ďalšieho spasiteľa ľudstva, ktorému k jeho mimoriadnym schopnostiam napomohlo pavúčie uhryznutie alebo ožiarenie.

SOBOTA Markíza 20:30 - V mene krvi

Mel Gibson sa vo filme predstaví tentoraz v úlohe bývalého člena motocyklového gangu Johna Linka, v súčasnosti majiteľa tetovacieho salóna. John však nie je len bývalý motorkár, ale aj opilec a narkoman. S pomocou kamaráta Kirbyho sa však snaží sekať dobrotu, čo mu ale nikdy dlho nevydrží. Keď sa Johnova šestnásťročná dcéra Lýdiadostane do problémov s drogovými dílermi, rozhodne sa pre zúfalé riešenie - zavolá otcovi, s ktorým sa niekoľko rokov nevideli.

Milujeme ich, no v kinách pohoreli: Pozrite si 8 skvelých filmov, ktoré finančne prepadli

Joj 20:35 -Krajina zajtrajška

Predstavte si miesto, kde je možné všetko a ľuďom sa plnia sny. Bývalý detský génius Frank je v dospelosti rozčarovaný a znechutený svetom, v ktorom žije. Optimistická a múdra tínedžerka Casey dychtí po poznaní. Spoločne sa vydávajú na nebezpečnú púť, aby odhalili tajomstvo záhadnej Krajiny zajtrajška, stratenej niekde v čase a priestore, kde je možné všetko a ľuďom sa plnia sny. To, čo musia na ceste podstúpiť, navždy zmení nielen ich samotných, ale aj celý svet.

NEDEĽA Dvojka 20:35 -Vertigo

Slávny thriller majstra filmového napätia Alfreda Hitchcocka rozpráva príbeh detektíva Scottieho Fergussona, ktorý po úraze trpí panickým strachom z výšok. Pri jednom z pracovných zásahov stratil kolegu a ťažko sa zranil. Po vyliečení sa odoberá na predčasný dôchodok a nevie, čo s voľným časom. Preto vďačne príjme priateľov návrh, aby sledoval jeho psychicky labilnú ženu Madelaine, ktorá je posadnutá minulosťou. Jej manžel sa obáva, aby si nesiahla na život. Udalosti však naberajú závratný spád, keď Scottie podľahne kúzlu Madelaine.

Viac o téme: VertigoIron ManDa Vinciho kódJappeloupDom z piesku a hmlySmradiV mene krviKrajina zajtrajška
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu