Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ponorte sa do temného týždňa: Smiech, desivé predpovede, Drakula či politický Únos!

(Zdroj: koláž Telkáč)

Nostalgia, dráma a futuristické predstavy. Tento týždeň sa bude niesť v mierne ponurej nálade, no diváci si budú môcť napriek tomu vychutnať naozaj zaujímavé snímky. Na svoje si prídu milovníci klasiky, marveloviek, akcie či zrodu kontroverzného grófa Drakulu. Všetko zakončí slovenská snímka Únos, ktorá rozvírila filmovú i politickú hladinu.

PONDELOK 20:35 Joj Plus - Dobrý ročník

Max Skinnet, expert v oblasti investícií, sa po smrti strýka vracia na vinicu, kde prežil tú najkrajšiu časť svojho detstva. Napriek tomu, že chce zahodiť minulosť za hlavu a vinicu predať, magická oblasť južného Francúzska mu ponúkne prežitie novej kapitoly v jeho živote. Nájde to, čo mu doteraz v živote chýbalo. Vo filme podľa knižnej predlohy sa režisér Gladiátora Ridley Scott druhýkrát stretol s Russellom Croweom, ktorého lásku si zahrala Marion Cotillard.

UTOROK 20:15 Dajto - 13 hodín: Tajní vojaci v Bengázi

Výročie útoku na Svetové obchodné centrum v New Yorku sa teroristická skupina operujúca na severe Afriky rozhodla osláviť útokom na americkú ambasádu v lýbijskom Benghází. Zamestnanci síce tušili, že sa niečo chystá, tajné služby však brali ich pocity na ľahkú váhu. To je hlavný dôvod, prečo sa pracovníci ambasády ocitli tvárou v tvár obrovskej presile. V úzadí však pôsobí skupinka bezpečnostných analytikov, bývalých elitných mariňákov, ktorí sa neriadia protokolom, ale rozhodnú sa ubrániť ambasádu na vlastnú päsť.

STREDA 20:15 Joj Cinema - Transcendencia

Pohľadný a úspešný vedec Will Caster má veľký celoživotný sen-vytvoriť stroj obdarený umelou inteligenciou a schopnosťou vnímať emócie, ktorý by dokázal sústrediť kolektívne poznanie a vedomie ľudstva. Extrémisti z radov odporcov umelej inteligencie sa ho pokúsia zastaviť a spáchajú na neho atentát vo chvíli, keď jeho dielo takmer dospelo k zavŕšeniu. Sami tým však "božský experiment" urýchlia a Will osobne sa v projekte transcendencie stane hlavným hrdinom.


Mohlo by vás zaujímať:Filmári ju milujú: Tieto hollywoodske trháky sa nakrúcali v stovežatej Prahe


22:35 Dajto - Vymáhači

Futuristicky ladený akčný thriller predstavuje svet, v ktorom si ľudia dokázali predĺžiť život a zlepšiť jeho kvalitu pomocou vysoko sofistikovaných a drahých mechanických orgánov. Tie vyrába spoločnosť Union. Projekt má však aj svoju odvrátenú stranu - pokiaľ nezaplatíš, tak spoločnosť pošle svoje gorily, aby si vzali späť to, čo im patrí. V úlohe jednej z najlepších goríl sa objaví Jude Law, ktorého postihne vo filme infarkt. Zobudí sa s transplantovaným srdcom a veľkým dlhom na krku. Lovec sa tak stáva korisťou.

ŠTVRTOK 20:50 ČT1 - Obecná škola

V povojnovom školskom roku nastupuje do chlapčenskej triedy rázny učiteľ Igor Hnízdo, ktorého povesť je preslávená hrdinskými činmi. Vynikajúca česká horkosladká komédia z pera bratov Svěrákovcov. V hlavných úlohách sa predstavíJan Tříska,Zdeněk Svěrák či Libuše Šafránková.

PIATOK 20:35 Joj Plus - Oceľová päsť

V roku 2020 sa svet športového boxu zmenil. Zápasníkov, riskujúcich život a zdravie, nahradili gigantické dva a pol metrové oceľové roboty, ktoré zápasia namiesto ľudí. Nemajú slobodnú vôľu, slúžia len ako bábky vedené skúsenými ľudskými majiteľmi. Športovci stratili prácu aj obživu. Jedným z nich je aj bývalý šampión Charlie Kenton. Nemá s kým zápasiť,nemá žiadne vyhliadky na lepšiu budúcnosť atopí sa v dlhoch. Keď sa zdá, že situácia už nemôže byť horšia a väčšmi zúfalá, Charliemu skríži cestu jeho vlastný syn Max, s ktorým sa dlhší čas nevidel. Otec so synom netušia, že sa pred nimi otvára najkrajšie obdobie ich života.

22:30 Jednotka - Mariňák

Dvadsaťročný zelenáč Anthony chcel iba pokračovať v rodinnej vojenskej tradícii a netušil, že táto túžba ho privedie až do Iraku. Tam musí čeliť vražednej horúčave a nepriateľským vojakom. Odrazu sa spolu so svojimi spolubojovníkmi ocitne vo vojne uprostred krajiny, ktorej nerozumie, proti nepriateľovi, ktorého nevidí a z dôvodov, ktoré nechápe. Jake Gyllenhaal sa predstaví vo vojnovejdrámez čiasamerickej intervencie v Iraku od oscarového režiséra Sama Mendesa.


Mohlo by vás zaujímať:Tragédia, ktorá zasiahla svet: 11. september očami filmárov


SOBOTA 20:30 Markíza - Drakula: Zrod Legendy

Nebál sa postaviť obrovskej presile. Obetoval sa, aby zachránil svoju rodinu a svoj ľud. Stal sa legendou, ktorá úspešne zabrzdila turecký vpád do Európy. Napriek tomu ho dnes vnímame predovšetkým ako jedno z najväčších monštier, aké ľudská mytológia stvorila. Reč je o grófovi Drakulovi, krvilačnom vládcovi Transylvánie.

NEDEĽA 20:35 Joj - Ant-Man

Ďalší prírastok medzi filmovými spracovaniami komixov spoločnosti Marvelprináša na strieborné plátno príbeh Ant-Mana. Podvodník Scott Lang sa musí ujať úlohy hrdinu a pomôcť doktorovi Hankovi Pymovi, svojmu mentorovi, ochrániť tajomstvo skrývajúce sa v úžasnom obleku Ant-Mana,pred úplne novými nástrahami.

21:55 Dvojka - Arizonský sen

Axel spokojne žije v New Yorku a veľa času trávi snívaním s otvorenými očami. Keď sa vráti do rodného mestečka v Arizone na svadbu svojho strýka Lea, jeho život sa od základov zmení. Strýko ho zamestná vo svojej firme, predávajúcej cadillaky, a tu sa Axel zoznámi so štyridsiatničkou Elaine. Chlapec je touto vášnivou a nevypočítateľnou ženou očarený - rovnako aj jej nevlastnou dcérou Grace...

22:05 Jednotka - Únos

Jeden z najdiskutovanejších filmov slovenskej scény sa dostáva na obrazovky RTVS. Únos je príbehom temných politických čias v Slovenskej republike. Táto minulosť dodnes straší ľudí či predstaviteľov vlád. Film Mariany Čengel Solčanskej spustil búrlivú diskuiu medzi hercami a politikmi. V hlavných úlohách sa predstavili Milan Ondrík, Maroš Kramár, Rebeka Poláková, Daniel Heriban či Milan Mikulčík.

Viac o téme: Johnny DeppÚnosMaroš KramárDaniel HeribanMilan ObdríkDobrý ročník
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu