Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pochmúrna jeseň má občas na svedomí aj rozchody: Zvládnite ich so šarmom a vtipom!

(Zdroj: koláž Telkáč)

Jesenné počasie občas doľahne na každého z nás. Smútok, pochmúrne myšlienky či apatia majú niekedy vplyv aj na vzťahy a nie vždy je to prechádzka ružovou záhradou. Netreba zúfať! Radšej si vyberte niektorý zo skvelých "porozchodových" filmov, ktoré vám ukážu, že sa dajú zvládať s noblesou a humorom.

500 dní so Summer

Tak trochu bojazlivá romantická komédia o dievčati, ktoré neverí na pravúlásku a o mužovi, ktorý sa do nej bezhlavo zamiluje. Reklamný textár totiž dlho hľadal dievča svojich snov, keď ju konečne našiel, nebolo ľahké sa k nej dostať. Summer Fine by mohla byť tou pravou, no 500 dní ich veľmi netradičného vzťahu dokazuje, že cesta za "vzťahovým" cieľom je náročná. Moderný cynik a nenapraviteľný snílek totiž nie je kombinácia, ktorá by to vo vzťahu mala ľahké. Táto lovestory vás chytí za srdce netradičným spôsobom. V hlavných úlohách sa predstavili Joseph Gordon-Levitt a Zooey Deschanel, ktorí sú najlepšími priateľmi aj v skutočnom živote.

Večný svit nepoškvrnenej mysle

Charlie Kaufmann ponúkol svoj pohľad na to, ako fungujú rozchody. Pre nikoho to nie je príjemné a už vôbec nie pre Joela, ktorý nevie zabudnúť na svoju Clementine. Predstava, že by ste si po rozchode mohli vymazať akékoľvek spomienky či myšlienku na osobu, ktorú ste milovali, je síce futurálna, no určite nad ňou rozmýšľa nejeden človek. V momente, kedy ste najzraniteľnejší, vás napadne mnoho (ne)zmyselných vecí. Skvelý vizuál Michaela Godryho dodal scenáru formu, ktorú Jim Carrey a Kate Winslet podtrhli svojimi výkonmi. Napriek depresívnemu námetu a trošku desivej víziedokáže tento film vo vásvzbudiť aspoň kúsok nádeje.

Casablanca

Ku Casablance netreba toho veľa hovoriť. Stará láska nehrdzavie. Presne tak to bolo aj v prípade Ricka Blainea, ktorý sa počas 2. svetovej vojny snaží rozbehnúť podnik. Ak potrebujete falošný pas, chcete si vypiť či holdujete hazardu, ste na správnej adrese. Jedného dňa sa mu do života vráti jeho bývalá priateľka Ilsa. Síce staré city ožijú, no v ceste im stoja mnohé prekážky. Naplánujú si spoločný útek, no v poslednej chvíli si to Rick rozmyslí. Škoda hovoriť. Len Humphrey Bogart vie, ako sa opúšťa žena.


Mohlo by vás zaujímať:Neviete, čo s upršaným večerom? Spríjemnite si jesenné chvíle s týmito chuťovkami


Klub odložených žien

Goldie Hawn, Bette Midler a Diane Keaton sú bývalé spolužiačky, ktorých cesty spojí samovražda štvrtej z nich. Opäť sa stretávajú a oživujú prachom zapadnuté priateľstvo. Navyše, všetkým trom sa rozpadávajú manželstvá. Spoločne sa preto rozhodnú, že svojich manželov zničia. To, čo začalo ako nevinné hrátky, sa postupne skončilo doslova ošklbaním a na úplnom konci založení Klubu odložených žien pre všetky ženy, ktoré potrebujú po rozvode alebo rozchode vzpruhu a sebavedomie. Tri stálice Hollywoodu v hlavných úlohách sú zasluhou naozaj kvalitného komediálneho zážitku, ktorý sa podarí máloktorým herečkám.

Rozchod

Jennifer Aniston a Vince Vaughn. Dvaja skvelí komediálni herci sa stretli v spoločnom projekte. Naozaj príjemná chuťovka na zasmiatie na dlhé jesenné porozchodové večery. Hádka tohto páru sa rozrástla do naozaj obludných rozmerov. Robiť si naprieky nerobí problém ani jednému z nich, a preto sa postupný proces rozchodu stáva doslova hrou. Každý má však svoje hranice. Čo spravíte, keď vám pretečie pohár trpezlivosti?

Takí sme boli

Rovnako ako Casablanca aj túto snímku postavíme na poličku hollywoodskych klasík. Katie a Hubbella to k sebe tiahne už od čias vysokej školy. Bola to osudová láska, no ani tá nezabráni Katie presadzovať svoje politické názory. Síce prežijú obrovskú romancu, no práve ich presvedčenie a politické názory sú dôvodom, ktorý ich nakoniec rozdelí. V hlavných úlohách sa predstavia legendy Barbra Streisand a Robert Redford.

Blue Jasmine

Woody Allen stavil v tomto prípade na Cate Blanchett. Opäť dokázal, že má skutočný čuch na kvalitu a svojim postavám vie vdýchnuť život tou správnou hereckou voľbou. Blanchet sa tváriako neurotická, trochu paranoidná a posadnutá žena, ktorá sa po krachu manželstva vracia k svojej sestre. Namiesto prepychového a luxusného apartmánu sa musí tlačiť v malom byte so sestrou, jej mužom a deťmi. To jej neurózu len prehĺbi, no musí sa naučiť žiť inak. Herecký výkon v ďalšej kvalitnej allenovke ulahodí očiam každého, kto sa má chuť zasmiať nad vlastným nešťastím.

Viac o téme: Cate BlanchettJim CarreyJoseph Gordon-LevittRobert RedfordKate WinsletGoldie HawnCasablanca
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu