Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kontroverzný herec mieri do seriálu: Borat si zahrá izraelského špióna

Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen (Zdroj: SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Anglický komik a herec Sacha Baron Cohen si zahrá v limitovanej sérii The Spy. V šesťdielnom projekte, ktorý ponúknu streamovacia spoločnosť Netflix a francúzska televízia OCS, sa predstaví ako známy izraelský špión Eli Cohen.

Eli Cohen pôsobil na začiatku 60. rokov v utajení v sýrskom Damasku. Postupne sa mu podarilo vypracovať medzi tamojšiu vysokú spoločnosť a dostať sa do politiky. V roku 1965 ho ale odhalili, odsúdili na smrť a verejne popravili obesením. Informácie, ktoré nazhromaždil, však údajne dopomohli Izraelu k víťazstvu v takzvanej šesťdňovej vojne a v krajine ho dodnes považujú za národného hrdinu.

The Spy vznikne pod režisérskou a scenáristickou taktovkou Gideona Raffa. O jeho produkciu sa postarajú Alain Goldman a spoločnosť Légende Films.


Mohlo by vás zaujímať: Satira, irónia či parodovanie: Tieto filmy vyvolali politické kontroverzie


Sacha Baron Cohen je známy fiktívnymi postavami ako Ali G, Borat, Brüno či admirál generál Aladeen, ktoré stvárnil vo filmoch Ali G Indahouse (2002), Borat: Nakúkanie do ameryckej kultúry na objednávku slavnoj kazašskoj národa (2006), Brüno (2009) a Diktátor (2012). Zahral si tiež v snímkach Rýchlo a desivo: Šialené preteky (2006), Sweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street (2007), Hugo a jeho veľký objav (2011), Bedári (2012), Grimsby (2016) alebo Alica v Krajine za zrkadlom (2016).

Viac o téme: Sacha Baron CohenBoratThe Spy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu