Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Videlo ich celé Slovensko: Aj tieto škandály zasiahli naše televízie!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: koláž Telkáč)

Slováci si na škandály doslova zvykli. Nielen na politickej scéne, ale aj v súvislosti s rôznymi celebritami či organizáciami. Pozrite sa však na nepríjemné momenty, ktoré zasiahli známe televízie.

KauzaGamatex

Najväčší škandál v histórii slovenských televízii, aký sa iným kauzám nemôže rovnať.Incident sa odohral vutorok 18. augusta 1998.V sídle televízie Markíza došlo k mimoriadne dramatickým udalostiam. Do budovyv Záhorskej Bystricivstúpili ozbrojeníochrankárina povelspoločnosti Gamatex, pod vedením Mariána Kočnera.Paradoxom je, že bol bývalý spolužiak majiteľa a vtedajšieho šéfa MarkízyPavla Ruska. Kočner disponoval súdnym rozhodnutím, podľa ktorého bola firmaGamatex už štyri dni 51-percentným vlastníkomMarkízy.Ako však priznalv autobiografii Vladimír Mečiar, išlo o organizovanú spravodajskú akciu s cieľom ovplyvniť výsledok volieb.Rusko uzavrel zmluvu s firmou vplyvného podnikateľa Siloša Pohanku. Rada pre vysielanie najskôr odmietla Markíze dať licenciu, pretože mala nejasné majiteľské pozadie.Na pokyn vtedajšieho predsedu NR SR Ivana Gašparoviča ju predsa len dostala.Pohanka však zmluvnú pohľadávkupredalKočnerovi. Práve to bol dôvod, prečo v Markíze došlo k výmene ochranky. Rusko na pár dni zmizol zo Slovenska, neskôr si najal ochranku z radov ukrajinskej mafie. Pred televíziou mali prejav aj vtedy opoziční poslanci Mikuláš Dzurinda a Robert Fico.

Na obrazovke sme ich vídavali každý deň: Spomínate si ešte na týchto moderátorov?

Škandál s hlasovaním

Minuloročný finálový prenos relácie Česko Slovensko má talent vyvolal vlnu pobúrenia.Počas záverečnej rekapitulácie pri spevákovi Martinovi Vetrákovi figurovalo zlé SMS číslo, ktoré v skutočnosti patrilo kúzelníkovi Tomasianovi. Moderátorska dvojica Marcel Forgáč aMilan Junior Zimnýkoval v priamom prenose tvrdila,že najviac hlasov zatiaľ dostali súťažiace Act 4 Slovakia aMartin. Napriek tomu šokujúco spustili nové päťminútové hlasovanie.Napokon vyhrali súťažiace na bicyklochAct 4 Slovakia, lenže diváci okamžite hovorili, že mohlo ísť o nespravodlivosť, ktorá prerástla až do možného podvodu.Viac hlasov totiž v skutočnosti mohol mať spevák.Či však nové hlasovanie zmenilo poradie súťažiach, sa zrejme už nikdy nedozvieme.

Marcel Forgáč a Milan
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: tvjoj.sk)

Kuchár Herko

Kuchár Ľubomír Herko totálne poškodil dobré meno obľúbeného markizáckeho Telerána. Počas rozhovoru s kostymérkou kamera natáčala aj známeho kuchára. Diváci nemohli uveriť svojim očiam. Herko si totiž kreditnou kartou upravoval kôpku bieleho prášku, vedľa ktorého mal položenú zrolovanú bankovku. Nevhodný vtip s drogovým podtónom sa dostal do viacerých svetových médií. Licenčná rada prekvapujúco rozhodla, že k porušeniu zákona o vysielaní a retransmisii nedošlo.

Maniak, úchyl či incest s otcom: Sexuálne škandály, ktoré otriasli Hollywoodom

Konflikt Matovič versus Bielik

Igor Matovič mu takmer zlomil krk. Reč je o moderátorovi TA3 Petrovi Bielikovi, ktorý si poriadne zavaril. V štúdiu bol jeho hosťom právešéf OĽaNO. Na Matoviča šokujúcovytiahol informácie, ku ktorým sa nemohol legálne dostať. Bielik tvrdil, že Maroš Prosman bol odvolacím orgánom Colnej správy a mal Matovičovi pomáhať s odvolaniami, ktoré súviseli s jeho podnikaním. Moderátor sa dokonca dlhšiu dobu neobjavil na obrazovke. Polícia ho vyšetrovala aj v súvislosti s ďalšou kauzou. Na tlačovej konferencii organizácie ICOCRIM vytiahol informácie, ku ktorým sa opäť za normálnych okolnostínemal ako dostať. Ivanovi Katrincovi, ktorý na tlačovke hájil manželku vulgárneho exposlanca Smeru Vladimíra Jánoša, predostrel do očí jehovýpis z registra trestov.

Viac o téme: RTVSMarkízaTA3JojŠkandály
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu