Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zajačik jej prospieva: Prekvapí vás, koľko rokov oslávila Hana Gregorová!

Hana Gregorová a Ondřej Koptík Zobraziť galériu (2)
Hana Gregorová a Ondřej Koptík (Zdroj: Ján Zemiar)

Slovenská herečka Hana Gregorová oslávila v nedeľu 20. augusta už 65 rokov. Už vyše tridsať rokov žije v Českej republike, pretože jej manželom bol dnes už zosnulý známy český herec Radoslav (Radek) Brzobohatý (1932-2012).

Rodáčka z Bratislavy Hana Gregorová sa narodila 20. augusta 1952. Vyštudovala herectvo na Vysokej škole múzických umení (VŠMU) vBratislave. Po skončení školy hrala jednu sezónu v Divadle pre deti a mládež v Trnave, odvtedy je na voľnej nohe. Tri roky žila v Jordánsku spolu smanželom, jordánskym lekárom Gassanom a vychovávali dcéru Rolu.

Pri nakrúcaní filmu Noční jazdci (1981) vo Vysokých Tatrách sa zoznámila sčeským hercom Radkom Brzobohatým. Pár sa dal nečakane, vášnivo adefinitívne dokopy. Obaja herci boli vtom čase zadaní a nie práve nešťastne. Radek Brzobohatý, český sexidol, bol ženatý s českou herečkou Jiřinou Bohdalovou. Obaja sa rozviedli a na jar v roku 1982 sa zosobášili. Začiatkom roku 1983 sa dvojici narodilo ich prvé a jediné spoločné dieťa, syn Ondřej, ktorý je v súčasnosti hercom ahudobníkom.

Herečka Hana Gregorová je známa z filmov ako Jedenáste prikázanie (1977), Tisícročná včela (1983) alebo Kára plná bolesti (1985). V90. rokoch 20. storočia sa dala na podnikanie, mala cestovnú kanceláriu, solárium. Od roku 2004 spolu s manželom viedla Divadlo Radka Brzobohatého vPrahe, kde robila manažérku, riaditeľku a zahrala si napríklad vhre Tančiareň. Divadlo vjúni 2017 predala Romane Goščíkovej.

Hana Gregorová a Ondřej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

V poslednom období účinkovala v slovenských a českých seriáloch ako Panelák (2008), kde stvárnila postavu dôchodkyne Jarmily Švehlovej. Predstavila sa aj v česko-slovenskom seriáli Odsúdené (2009), kde hrala väzenkyňu Janu Lomnickú, ktorú prezývali Nevada, alebo v českom seriáli Přístav (2015, 2016).

Dlhé roky bývala s rodinou v českom meste Říčany, no po smrti manžela, ktorú niesla veľmi ťažko sa herečka Hana Gregorová presťahovala do Prahy. V súčasnosti žije s o 32 rokov mladším Ondřejom Koptíkom.Napriek veľkému vekovému rozdielu a kritike verejnosti ich láska naďalej pretrváva. Herečke navyše vzťah evidentne prospieva.

Viac o téme: Hana Gregorová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu