Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Superhrdinovia, desivý klaun i obrovské napätie: Tešte sa na akčnú filmovú jeseň!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: koláž Telkáč)

Jeseň bude plná filmových zážitkov. Fanúšikovia Avengers sa môžu tešiť na ďalšie pokračovanie svojich obľúbených hrdinov. Ak milujete horory, čaká na vás nebezpečný klaun. Odvaha nebude chýbať statočným hasičom, no na svoje si prídu aj milovníci romantických komédií, detektívok či nefalšovanej akcie.


SEPTEMBER


To (7.9.)

Legendárny Pennywise sa vracia do kín. Každých 27 rokov sa v meste Derry prebúdza zlo. Ľudí napĺňa strach a desivý klaun ho vycíti a živí sa ním. Ale pozor! Živí sa najmä deťmi, pretože ich strach je jednoduchší. Jeden z najznámejších príbehov Stephena Kinga opäť ožije na filmových plátnach. Partička siedmich členov bývalej detskej partie tak musí opäť čeliť nástrahám strašidelného Pennywisea, ktorého si vo flme zahráBill Skarsgård.

Americký zabijak (14.9.)

V mladom veku stratil oboch rodičov a o deväť rokov neskôr prišiel pri teroristickom útoku aj o svoju priateľku. Pri hľadaní pomsty sa dostane k zástupkyni riaditeľa CIA, ktoráchce z Mitcha spraviť tajného agenta. Pošle ho preto k veteránovi Harleymu, aby ho vycvičil. Obaja budú mať neskôr na starosti sériu zdanlivo náhodných útokov, ktoré povedú k odhaleniam o tajnom zámere rozpútať svetovú vojnu.

Kto je ten pravý? (14.9.)

Má štyridsať, dve deti a práve sa rozišla s manželom a vracia sa späť do rodného mesta. Chce si utriediť myšlienky a začať odznova. Lepší štart ako narodeninovú párty si Reese Witherspoon nevie predstaviť. Návrat do normálu však nebude prebiehať podľa jej predstáv. Na oslave spozná troch mladých mužov. S jedným strávi noc, no všetkým dá ponuku, aká sa neodmieta. Každý z nich môže u nej chvíľu bývať. Keď sa jej začne črtať nový vzťah, vo dverách sa objaví exmanžel s kufrom v ruke.

Kingsman: Zlatý kruh (21.9.)

Svet Kingsmanov sa v prvej časti predstavil ako nezávislá, medzinárodná, špionážna agentúra, ktorá pracuje v hlbokom utajení. V pokračovaní čelia hrdinovia novým výzvam. Centrála je zničená a v úlohe rukojemníka vystupuje celý svet. Kingsmanov čakajú nové prekážky, kvôli ktorým sa musia spojiť so spriatelenou americkou špionážnou organizáciu Statesman. Obe agentúry sa budú spoločnými silami snažiť zachrániť svet.


Mohlo by vás zaujímať:Každou dekádou zmenia váš pohľad na svet: Na tieto filmy musíte naozaj dozrieť!


Only the Brave (21.9.)

Príbeh o hasičoch, ktorí bojujú s obrovskými požiarmi. Toto povolanie nie je pre každého, muži musia prejsť tvrdým výcvikom, aby zvládli každú situáciu. Only the brave je inšpirovaný skutočným príbehom o elitnej jednotke hasičov, ktorá bojovalasohňom v arizonskom Yarnell Hill. Nebezpečný požiar vypukol v júni 2013 a pripravil o život 19 členov hasičského tímu. V hlavných úlohách sa predstaví Josh Brolin, Miles Teller, Jeff Bridges, Jennifer Connelly, Taylor Kitsch a ďalší.

Hráči so smrťou (28.9.)

Remake úspešného filmu z 90. rokov sa do kín dostane koncom septembra. Partička študentov medicíny sa rozhodne skúmať hranice smrti. Chcú zistiť, čo nastane. Opakovane sa dostávajú do stavu klinickej smrti pod dohľadom jeden druhého. Tieto experimenty sú však stále nebezpečnejšie a od každého si postupne začnú vyberať svoju daň. S vedľajšími účinkami totiž nikto nepočítal. V remaku si zahrajú Nina Dobrev, Diego Luna, Ellen Page, ale aj Kiefer Sutherland, ktorý stvárnil jednu z hlavných postáv v pôvodnom filme.


OKTÓBER


Blade Runner 2049 (5.10.)

Tridsať rokov po udalostiach, ktoré sa odohrali v prvom filme, odhaľuje Blade Runner spolu s dôstojníkom losangelskej polície dlho skryté tajomstvo. Je natoľko dôležité, že by mohlo úplne rozvrátiť zvyšky ľudskej spoločnosti. Práve toto nebezpečenstvo ich prinúti pátrať po bývalom Blade Runnerovi, ktorý je od posledných udalostí nezvestný. Film sa natáčal v Budapešti a tvorcovia vsadili na naozaj hviezdne obsadenie. Medzi hlavné postavy patrí Ryan Gosling, Jared Leto, Robin Wright a Harrison Ford.

Snehuliak (12.10.)

Michael Fassbender sa predstaví vo filmovej adaptácii kultovej detektívky od Jo Nesba. Harry Hole je elitný detektív so slabosťou pre alkohol, ktorý čelí zapeklitému príbehu. Je na stope sériovému vrahovi, ktorého modus operandi je naozaj zaujímavý. Vraždí len v čase, kedy napadne prvý sneh. Dokáže detektív odhaliť vraha, než znova nasneží?

Jigsaw (26.10.)

Síce bol siedmy diel Saw z roku 2010 považovaný za konečný, tvorcovia sa predsa len rozhodli pokračovať. Jigsaw je teda pod neoficiálnym názvom Saw 8 ďalším dielom, v ktorom musí partia ľudí dodržiavať pravidlá vraha, aby prežili. Vyšetrovatelia však vedia jedno. Vrah je dávno mŕtvy, takže sa naháňajú za duchom. Je možné, aby Krammer prežil? Alebo je na scéne nový vrah, ktorý desivé spôsoby napodobňuje?


NOVEMBER


Thor: Ragnarok (2.11.)

A je to tu. Ďalšia marvelovka sa dočká svojej premiéry. Tentokrát je Thor uväznený na opačnom konci vesmíru bez svojho kladiva a je nútený bojovať s časom. Musí sa totiž vrátiť do Asgardu a zastaviť Ragnarok, skazu svojho domova, ktorú sa snaží rozpútať novýnepriateľ Hela. Predtým ho však čaká boj s bývalým spojencom - mocným Hulkom.

Matka! (2.11.)

Darren Aronofsky sa podujal napísať a sfilmovať psychologický horor. Príbeh o mladej žene, ktorá žije s manželom pokojný život. Ten im naruší príchod tajomného páru. Ich bežný stereotyp sa obráti hore nohami. Jennifer Lawrence si zahrá partnerku Javiera Bardema a hladinu rozvíria Michelle Pfeiffer a Ed Harris.


Mohlo by vás zaujímať:Opilci na pľaci: Títo herci nezvládli natáčanie bez alkoholu!


Vražda v Orient Expresse (9.11.)

Málokto z nás si vie predstaviť v úlohe Hercula Poirota, legendárneho detektíva, niekoho iného ako Davida Sucheta. Nová verzia Vraždy v Orient Expresse sa však pokúsi o nemožné. V úlohe svojského detektíva sa predstaví Kenneth Branagh, ktorý film zároveň aj režíruje. Každý z trinástichcudzincov sa na ceste vlakom stane podozrivým z vraždy. Tento príbeh je jednou z najnapínavejších záhad. Medzi cestujúcimi sa objaví aj Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley, Penélope Cruz, Judi Dench, Willem Dafoe,Michael Peñaa mnohí ďalší.

Justice League (16.11.)

Snáď sa Zack Snyder poučil a Justice League nebude takým prepadákom ako Batman vs. Superman. Ben Affleck si opäť oblečie batmanovský oblek. Poháňaný obnovenou vierou v ľudstvo a inšpirovaný nesebeckým činom Supermana sa spojí s novonájdeným spojencom Dianou Prince (Gal Gadot). Batman a Wonder Woman budú čeliť ešte väčšiemu nepriateľovi a spoločne budú pracovať na tom, aby dali dokopy tím zložený z nadľudí. Uvidíme Aquamana (Jason Momoa), Cyborga (Ray Fischer) a Flasha (Ezra Miller).

A Bad Moms Christmas (23.11.)

V pokračovaní bláznivej komédie sa opäť predstavia matky rebelky tak, ako ste ich nevideli. Tentokrát sa netradičné mamky budú vyrovnávať s nástrahami Vianoc. Kristen Bell, Mila Kunis a Kathryn Hahn totiž musia čeliť návštevám ich mám, ktoré sa rozhodli prísť na sviatky. Kto má chuť sa zabaviť, toto je preňho to pravé.

Viac o téme: ToKingsmanThor: RagnarokMatky rebelkySnehuliakAmerický zabijak
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu