Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Ako veľmi trpí dieťa rozvodom rodičov? To ukáže slovenský film Nina s Robom Rothom

Nina
Nina

Slovenský film sa prebúdza a konečne začína ponúkať kvalitnú tvorbu aj pre masového diváka. Tomuto trendu má napomôcť aj nová snímka režiséra Juraja Lehotského s jednoduchým názvom Nina.

Režisér Juraj Lehotský nepatrí medzi najplodnejších tvorcov. Za posledných 20 rokov sa totiž prezentoval iba jedným celovečernýmfilmom, ktorý sa dočkal len ľahko nadpriemerného hodnotenia. Už 21. septembra ale do kín dorazí jeho najnovší počin, ktorý sa prezentuje názvom Nina. Ten bol dokonca uvedený ako súťažný film na MFF v Karlových Varoch, kde bojoval o cenné sošky. V hlavných úlohách sa predstaviliRobert Roth,Bibiana Nováková aPetra Fornayová, pričom dej sa točí okolo komplikovaného dospievania dievčaťana pozadí rozvodu jej rodičov.

Nina má 12 rokov, jej rodičia sa rozvádzajú a svet, ktorý doteraz poznala, sa jej rozpadá pred očami. Otec a mama tvrdia, že chcú pre ňu len to najlepšie, ale akoby mysleli len na seba. Nina im nerozumie, cíti sa opustená a oklamaná – nie je už takmer nič, čomu by mohla veriť. Jedinou istotou v jej svete je plávanie – dáva jej pocit pokoja a opory a nahrádza všetko, čo jej doma chýba. Keď je ohrozená jej účasť na plaveckých pretekoch, rozhodne sa pre radikálny ťah. Čo hovoríte na ukážku? Zájdete do kina?

Viac o téme: Robert RothNinaSlovenský filmJuraj Lehotský
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu